89c914ce-1f79-4f85-ab25-0dc45d5cbd50.jpg
28045056-e183-4129-ad15-43199b2c1b7d.jpg
9e9397fa-a180-4653-983b-19bbbf76d90d.jpg
7cef1283-9294-4bdc-8990-336bcc06f7b7.jpg
e100dfc5-9ee7-4977-83a2-706db99dd878.jpg
f22c02c8-8cf5-4925-8d38-a0c6d8de7711.jpg
2.png
14.png
previous arrow
next arrow
Shadow

За Нас

Насир Туризам е основана во 1988 година како прва приватна агенција во Македонија од страна на сопственикот Абдулаќим Бајрами. Bо многу тешки и сурови услови во 1988 година јас решив да ја сменам мојата професија која ја работев од моето детство заедно со мојот татко,Хебиб Бајрами, на кого сум благодарен за моето достигнување.Покрај тоа,пред 1988 година јас работев приватно како автопревозник на камиони. Во тоа време беше јасно колку многу можат да работат прогонетите Албанци.Исто така моите двајца браќа ја работеа истата професија. За жал, во Април 1988 година од страна на поранешниот план во комунистичкиот режим кој беше монтиран од страна на УДБ, мојот брат, Насир Бајрами беше убиен на возраст од 32 години, во чие убиство зеде улога(како сторител на дело) и најблиската фамилија. Јас исто така бев прогонуван од овој режим, но благодарение на Господ, целта за мое искоренување не беше постиганта. Поради овој настан јас ја изгубив амбицијата и волјата за работата која ја работев заедно со моите двајца браќа. После тоа во период од два до три месеци јас бев изгубен ментално и финансиски. Потоа започнав да размислувам малку подалеку и да му посветувам внимание на мојата фамилија. На семејството од мојот брат му подадов рака,откако ја остави неговата жена и двете малечки девојчиња.

Одсекогаш сум замислувал да работам со превоз на патници и туризам,и мислев дека тој сон е многу блиску за да биде реализиран, но јас не инсистирав после сите овие настани да работам затоа што имав многу стари спомени поврзани со моите двајца браќа, и смртта на мојот брат ме измачуваше. Пробував да се смирам себеси и ја сменив професијата.Поради тоа одлучив да работам со приватни автобуси и туристичка агенција. Ова го сменав за разумен чекор бидејќи Албанците го немаа ова нешто во Македонија.

Во Август, 1988 година ја основав оваа агенција и земајќи ги во предвид гореспоменатите настани веќе го знаев името што ќе и го дадам на агенцијата. Размислував за многу имиња кои се поврзани со туризмот и кои се попривлечени за светот,но на крајот, за мене беше прифатливо да го ставам името на мојот брат и одлучив оваа фирма да го носи неговото име - НАСИР ТУРИЗАМ.

Канцеларија во Гостивар

Беличица 14

1230 Гостивар

Тел: +389 42 218 007

Тел: +389 42 218 008

Моб: +389 76 333 777

Канцеларија во Тетово

 

Браќа Миладинов 174

1200 Тетово

(спроти шарена џамија)

Тел +389 44 330 300

Канцеларија во Хамбург

Fahrstr.13

21107 Hamburg-Wilhelmsburg

Тел :+49 40 78 07 07 06

Моб: +49 173 240 3506

 

Канцеларија во Билефелд

 

 

Моб: +49 174 6604 666

 

 

Најдобар начин да направите резервација во движење

Преземете ја апликацијата Nasir Tours Reservations